merhaba

sanata, bilime, dayanışmaya, emekten yana siyasete ve sevdaya dair paylaşımlarla bilginin ve deneyimlerin örgütlenmesi çabasıdır "insanın" yolculuğu...

8 Nisan 2015 Çarşamba

gözyaşınız sahte, vicdanınız GDO'lu sizin- 2


12 yaşında bir çocuk, evinin önünde devlet mermileriyle öldürülmüştü 2004 yılında, adı uğur. bedeninden 13 mermi çıkarılmıştı... öldürenlere terörist diyebildiniz mi?

2009 yılında devletin havan mermisiyle bir kız çocuğu öldürülmüştü. adı ceylan. öldürenlere terörist diyebildiniz mi?

2010 yılında karadon maden ocağında 30 işçi ciddi bir ihmal sonucu grizu patlaması sonucu öl-dürül-müştü. sorumlulara terörist diyebildiniz mi?

2011 yılında 11 inşaat işçisi yanarak ölmüştü. belediyenin, taşeron şirketin gerekli ve yeterli önlemleri almadıkları için sorumlu oldukları bu ölümler sonrası; sorumlu olanlara terörist diyebildiniz mi?

2011 yılında devlet bombalarıyla uludere (roboski)'de gençler ve çocuklar öldürüldü. emri verenlere, bombayı atanlara terörist diyebildiniz mi?

2014 yılında görünürde hepimizin ağladığı soma katliamı sonrası 301 madenci öldü. sorumlu olanlara terörist diyebildiniz mi?

çokça gündeme getirdiğiniz, dönemin başbakanı mecliste konuşurken ağlayarak "propaganda" yaptığı erdal eren'e idam kararı verenlere, idamı uygulayanlara terörist diyebildiniz mi?

biliyorum. güce bakarsınız, güçlünün diliyle konuşursunuz. güçlü gibi düşünmeseniz de, güçlüye yakın görünürsünüz... bu yüzden susun diyorum. yaşam alanlarımızda binlerce insanı öldürenleri "kaza", "yanlışlık", "kusur" gibi sıfatlarla ak'layıp, görmezden gelirken, kimin terörist, kimin yurtsever, kimin insan hakları savunucusu, kimin dürüst, kimin namuslu olduğunu söylemek, bunlarla ilgili olarak söz söylemek, kalem oynatmak size düşmez....

ikiyüzlü olanların insanlığa ve yaşama hakkına ilişkin olarak konuşma hakları yoktur. kendi karşıtlarının ölümünü alkışlayanların, gözyaşları sahte vicdanları GDO'lu olanları iç ama hiç konuşma hakları yoktur....

salim çalık



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder