merhaba

sanata, bilime, dayanışmaya, emekten yana siyasete ve sevdaya dair paylaşımlarla bilginin ve deneyimlerin örgütlenmesi çabasıdır "insanın" yolculuğu...

6 Nisan 2013 Cumartesi

an’ı ve anlamı örgütlemek



bir yazımda içinde bulunduğumuz koşulları 'çağdaş kölelik düzeni' olarak tanımlamıştım.

kölelik koşullarında yaşayan ve zincirlerini kırmak için özgürlük savaşımı veren, dolayısıyla yaşadığı an'ın bilgisiyle geleceği kurgulayan insanlar olarak düşüncelerimizi, yaşananlara, an'a verdiğimiz anlamı örgütlememiz gerekiyor bence.

çünkü olumsuzluk olarak algıladığımız ve tanımladığımız şeyleri ortaya çıkaran süreçlerin yaratıcıları üretimden sanata, bilimden spora, eğlenceden hüzüne tüm somut ve soyut algılamalarımızı yağmalamakta, sömürünün, köleliğin, gericiliğin sürmesi için yeniden üretmektedirler.
bu yüzden bizim de geçmişin deneyimlerinden yola çıkarak an'ı değerlendirmemiz ve geleceği kurgulamamız gerekmektedir.

kölelik koşullarında yaşamaya zorlasalar, her türlü zor aracını kullansalar ve fiziki olarak ele geçirmiş gibi görünseler de; köle olmak istemeyen insanları kimse köleleştiremez. ancak kölelik koşullarına itiraz ve bu koşulları yerle bir edip daha özgür, daha demokratik, daha eşitlikçi, daha barışçı, daha romantik, daha insancıl… bir yaşam için bir damla olmak, bu damlaların günün birinde birleşerek faşist ekonomik diktatörlükleri yıkacak sele dönüşeceğini bilmek gerekiyor.

bize sunulanla yetinmeden, başımızı emme basma tulumba gibi sallayarak, alkışlayarak irademizi üç beş sermaye sözcüsüne, iktidarını faşist yöntemlerle ayakta tutanlara teslim etmeden; emek-demokrasi-barış-özgürlük-sevda...karşıtlarına HAYIR diyebilmenin onurunu korumak ve örgütlemek...

salim çalık


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder