merhaba

sanata, bilime, dayanışmaya, emekten yana siyasete ve sevdaya dair paylaşımlarla bilginin ve deneyimlerin örgütlenmesi çabasıdır "insanın" yolculuğu...

19 Şubat 2015 Perşembe

iç güvenlik kimin güvenliği


iç güvenlik yasası'nın nasıl uygulanacağını gösteren örnekler yok mu?

örneğin, referandum sırasında çalışanların tüm sorunlarını çözeceği belirtilen çalışma yaşamı ve sendikal örgütlenmeye ilişkin düzenleme ve iktidarın uygulamaları... hsyk'ya ilişkin yapılanlardır. darbecilerin yargılanmasının önünü açacağı söylenen düzenlemeler ölçü değil mi...?

sözüm ona örgütlenmenin önünü açacağı propagandası yapılması ve hatta hak grevlerinin anayasa'ya yazılması; metal grevinin milli güvenlik, cam grevinin genel sağlık gerekçeleriyle ertelenmesini ve kırılmasını engelledi mi?

ya da anayasa'ya kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık maddesinin yazılması kadınların yaşadıkları eşitsizliği, katliamları, ekonomik ve siyasi yaşamın dışında tutulmalarını engelledi mi?

12 eylül darbesini yapanlar, 12 eylül'ün sıkıyönetim mahkemelerinin sonuçları, işkencecileri orta yerde durmuyor mu?

iç güvenlik yasası 12 eylül darbe rejiminin açık faşizm olarak tesisi ve tek adam diktatörlüğünün kanunlaştırılması, yapılan ve yapılacak olun hukuksuzlukların, uygulanacak şiddetin kanun yoluyla meşrulaştırma çabasıdır...

salim çalık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder