merhaba

sanata, bilime, dayanışmaya, emekten yana siyasete ve sevdaya dair paylaşımlarla bilginin ve deneyimlerin örgütlenmesi çabasıdır "insanın" yolculuğu...

14 Mart 2014 Cuma

ne zaman bu kadar zalim oldunuz


diyoruz ki;
ne tayyip'in, ne de onun silahlı gücü durumuna getirdiği polislerin insan öldürme hakkı, yetkisi yoktur. bu cinayettir ve sorumlular yargılanmalıdır.

diyorsunuz ki;
onlar molotof attı, taş attı, işyerlerine zarar verdi, izinsiz gösteri yaptı. (yani ölümü hak ettiler demeye getiriyorsunuz)

o zaman;
be yasalcılar, be mal mülk seviciler, tayyip'in ve oğullarının, bakanlarının rüşvet, yolsuzluk eylemlerinde niye susuyorsunuz. molotof atmak suç da hırsızlık legal mi, cam kırmak suç da rüşvet almak legal mi? hazine arazileri talan edilirken niye susuyorsunuz? tomaya zarar vermek suç da, kamu arazilerini vakıflara, inşaat şirketlerine peşkeş çekmek legal mi? yaşadığımız parklara, sokaklara sahip çıkmamızı yasadışı bulup itiraz ediyorsunuz da; bu ülkenin en güzel yerleri yabancılara peşkeş çekilirken niye susuyorsunuz?

o zaman;
be yasalcılar, be hukuk seviciler, hrant dink'in katilleri serbest bırakıldı, malatya'da 3 kişiyi kurbanlık koyun gibi kesenler serbest bırakıldı. uludere'de 34 insanı bombalayanlar yargılanmıyor bile. zonguldak madenlerinde karadon'da 30, kozlu'da 8 madencinin ölümüne neden olanlar dışarıda dolaşıyor... NEDEN SUSUYORSUNUZ ?

bu kadar mı ahlaksız, bu kadar mı ikiyüzlü, bu kadar mı parti ve lider sevici olunur? molotof attığı için berkin'in ölümünü haklı göstermeye çalışanlar; 13 yaşında bir kıza tecavüz eden 29 kişi serbest, izmir'de gözaltına alınan bir kadına emniyette tecavüz edenler serbest... sizden olmayanlar bütün bunları hak mı ediyor yani…?

sizler ne zaman bu kadar zalim, kör, duyarsız oldunuz? insanlığınızı ne zaman yitirdiniz?

salim çalık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder